}
abonneren

KeyRocket 1.0

Met sneltoetsen laat je Microsoft Office doen wat je wilt, maar wie kent al die toetscombinaties uit het hoofd? Veodin doet een poging met deze handige sneltoetshelper.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • overzichtelijke sneltoetsbrowser
  • alleen actief wanneer het nodig is
  • werkt in alle populaire Office-applicaties
  • Minpunten
  • verschijnt minder vaak dan gewenst
  • niet in het Nederlands

Clippy werd ooit in het leven geroepen om je te helpen de omvangrijke Microsoft Office-applicaties onder de knie te krijgen. De geanimeerde paperclip slaagde er helaas alleen in gebruikers op hun zenuwen te werken. Het jonge Duitse bedrijf Veodin denkt het beter te kunnen en komt met een Office-sneltoetsbijbel voor op het bureaublad. Wat KeyRocket alvast goed doet is niet bij elke mogelijke actie opduiken in je gezichtsveld, zoals Clippy dat vroeger wel deed. Dit downloadbare Windows-programma kijkt naar je dagelijkse routine. Als het ziet dat je in Word, Outlook, PowerPoint of Excel door de menu’s heen gaat om een optie te selecteren, vertoont het een pop-up met de juiste sneltoets.

Het programma rust in je systeemvak. Daar kun je ook de sneltoetsbrowser vinden, een goed ontworpen lijst met toetscombinaties met bijhorende beschrijving. Ook zie je er hun potentieel, dat aangeeft hoe nuttig een combinatie voor je kan zijn. De zoekfunctie werkt snel en vakkundig, al is het jammer dat er nog geen Nederlandstalige versie is van KeyRocket.
Als je een combinatie een paar keer met succes hebt gebruikt, valt het programmaatje je niet meer lastig met pop-ups; het gaat er dan van uit dat je de sneltoets intussen onder de knie hebt. Er wordt daarnaast bijgehouden welke sneltoetscombinaties je hebt geleerd. Hoeveel muisklikken je hebt ‘verspild’ giet KeyRocket in een leuke grafiek.

Omdat Veodin hoopt dat bedrijven een licentie in huis halen om werknemers productiever te maken, is dit leuke programma gratis gemaakt voor thuisgebruikers. We hebben weinig aan te merken. Sneltoetscombinaties werken immers heel wat sneller dan de muis. We hopen dan ook dat deze assistent in tegenstelling tot Clippy wel aanslaat en dat er binnenkort ook een Nederlandstalige versie verkrijgbaar is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: keyrocket

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI