abonneren

Inbox2

De Nederlandse starter Inbox2 probeert orde aan te brengen in de constante berichtenstroom van sociale netwerkdiensten. Dat lukt, maar het is geen vervanger voor uw e-mailclient.

Naast de online versie heeft Inbox2 onlangs een applicatie voor Windows uitgebracht die uw e-mail samenbrengt met accounts bij onder andere Hyves, Facebook en LinkedIn. In één inbox ontvangt u berichten van uw mailaccounts (Exchange, pop3/imap en webmail) en sociale netwerken. Ook worden updates van contacten weergegeven zodra deze binnenkomen. De manier waarop de berichten worden gepresenteerd is duidelijk en de interface ziet er zeer gelikt uit. Via diverse tabbladen kunt u een overzicht krijgen van al uw contacten en berichten, die u in Inbox2 kunt bekijken of op de oorspronkelijke website. We vinden het programma een prettige manier om ons sociale netwerk te beheren.

Inbox2 heeft de ambitie om uw e-mailclient te vervangen. Met het ontvangen en versturen van mail gaat het op dezelfde manier om als met bijvoorbeeld uw Facebookcontacten. Het grote nadeel zit hem in de implementatie van de e-mailfuncties. Het berichtvenster is zeer kaal, met bijna geen van de functies die een volledige e-mailclient wel heeft. Ook extra opties als een rss-lezer of kalender, die vrijwel ieder e-mailprogramma tegenwoordig biedt, vinden we in Inbox2 niet terug. Als vervanging voor Outlook zullen we Inbox2 dus niet inzetten. Dit beperkt het nut omdat we dan alsnog met twee verschillende programma's zitten, en het was ons juist te doen om een geïntegreerd pakket.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijk voor sociale netwerken
  • geen vervanging voor mailclient
Met de aangekondigde komst van een mobiele client en het synchroniseren van berichten en contacten tussen het web, de software en de mobiele telefoon zal Inbox2 zeker een meerwaarde bieden (synchronisatie zal niet gratis zijn). Op dit moment is de desktopapplicatie echter te karig wat betreft mail- en aanverwante functionaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: