abonneren

gSyncit

Er bestaat veel software om je smartphone te synchroniseren met Outlook of andere programma's. Bijvoorbeeld gSyncit, dat niet gratis, maar wél compleet is.

De naam gSyncit suggereert dat het een synchronisatieprogramma is voor Googles Android. Dat is het ook: gSyncit synchroniseert een Google-account met Outlook. Dat lijkt niet bijzonder, maar het werkt wel net even anders dan we hadden verwacht: het synchroniseert niet zozeer de telefoon, maar wel de cloud (Google-account) die erachter zit.

Het gevolg van deze insteek is dat je gebruik móet maken van de Google-account, anders valt er niets te synchroniseren met Outlook. Je hoeft ook niet de telefoon te koppelen. Sterker nog: dat heeft geen zin, want er is geen verbinding tussen gSyncit en de Android-telefoon.

De setup van het softwarepakket is simpel: downloaden, setup volgen en klaar. Als je na de installatie Outlook opstart, zie je twee extra knoppen rechtsboven naast het zoekveld. Daar kun je het pakket instellen of, als je het al hebt ingesteld, de synchronisatie handmatig starten. Automatisch synchroniseren is uiteraard ook mogelijk.

Het instellen van gSyncit vereist iets meer energie. Voor elke synchronisatietaak (agenda, contacten, taken en notities) moet je een profiel aanmaken waarin je de accountgegevens invoert. Ook moet je daar de te synchroniseren velden en het doel (Outlook) aangeven. Als je dat al complex vindt, is dit programma geen aanrader, want daar begint het pas. Een gevorderde gebruiker zal de talloze mogelijkheden van het programma omarmen: het is mogelijk een proxyverbinding te maken en taken vanuit ToodleDo te synchroniseren. Alle taken zijn tot op detailniveau aan te passen, datumbereik, categorieën en richtingen (voor synchroniseren), en filters zijn allemaal in te stellen per te synchroniseren taak. Ook is het mogelijk om velden weg te laten of bepaalde soorten agenda-items te negeren. Handig... voor sommigen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer veel opties
  • werkt prima
  • betaald
  • synchroniseert alleen met Google
  • complex
Hier zit het probleem en de kracht van gSyncit: het kan zo veel dat het onoverzichtelijk wordt. Eenmaal ingesteld, werkt het als een trein.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Office

Tags: