Family Tree Builder

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Duizenden mensen hebben als hobby het onderzoeken van hun stamboom. Saai? Niet met de nieuwe versie van Family Tree Builder, waarmee u direct gebruik kunt maken van het sociale netwerk MyHeritage.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De basisversie van Family Tree Builder is gratis. Met dit pakket bouwt u snel een flinke stamboom. Na het invoeren van de nodige namen en bijbehorende gegevens kunt u al direct van de stamboom genieten in verschillende aanpasbare lay-outs. De persoonsgegevens kunt u aanvullen met foto's en videofragmenten. Erg handig is daarbij de automatische gezichtsherkenning in foto's. Hiermee worden gezichten gemarkeerd, die u daarna kunt associëren met personen in uw stamboom.

Er zijn verschillende grafieken om uw stamboom te presenteren, maar alleen bij de betaalde premiumversie kunt u die totale stamboom ook printen. De premiumversie kent nog meer extra's. Met Smart Research wordt u geholpen bij uw zoektocht naar verre familieleden, door te zoeken in databases van ruim honderd genealogische websites. Daarnaast kunt u met Smart Match verbanden zoeken met andere stambomen door te kijken naar namen, data of foto's en deze gegevens vervolgens te importeren in uw eigen stamboom. De laatste extra functie is de volledige kaartondersteuning waarmee u uw stamboom tot leven kunt wekken. In tegenstelling tot de basiskaart, worden nu niet alleen de plaatsen getoond van de personen in uw stamboom, maar kunt u ook plaatsen markeren en verhuispatronen aangeven.

De complete stamboom met alle gegevens en foto's kunt u uploaden naar uw familiesite op myheritage.nl. Daar kunt u familieleden uitnodigen om gegevens aan te vullen, te chatten of naar een fotoalbum te kijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • veel vrijheid in opbouw van stamboom
  • veel mogelijkheden (lastig juiste lay-out te vinden)
Family Tree Builder is een handig en gebruiksvriendelijk programma en een aanrader voor wie zijn wortels online wilt zetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: