abonneren

Excel: Meer regels in één cel

Hoewel Excel vooral bedoeld is voor de invoer van enkele gegevens in een cel, kan het handig zijn om daar meerdere regels in kwijt te kunnen. Bijvoorbeeld als je er meerdere losse woorden in wilt zetten. Als je op enter drukt, worden de huidige gegevens in die cel gewoon opgeslagen, maar met een aparte toetscombinatie kun je toch meerdere regels in kwijt.

Om in Excel meerdere regels in een cel te plaatsen, druk je na de eerste regel op de toetscombinatie Alt+Enter. Dit is een zogenoemde zachte return. Let op, van sommige lezers krijgen we de melding dat deze functie niet helemaal goed werkt. In Excel moet namelijk in de desbetreffende cel ook de optie Tekstterugloop zijn ingeschakeld. Klik met rechts op de cel, kies voor Celeigenschappen en zet een vinkje bij Terugloop onder het kopje Tekstconfiguratie.

Let wel, deze functie werkt alleen met de linker-Alt-toets op je toestenbord, niet met de rechter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags: Excel, excel 2016

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord