abonneren

Excel 2010 (9): Foute uitkomsten ondervangen

Als u ineen Excelwerkblad een lange lijst hebt, kunt u exact naar een waarde zoeken en de gegevens tonen die in een cel ernaast staan met de functie VERT.ZOEKEN (verticaal zoeken).

Bijvoorbeeld de formule =VERT.ZOEKEN(12;A:B;2;0) spoort 12 op in kolom A en geeft vanaf kolom A de tweede kolom naar rechts weer; de nul zegt dat benaderen niet is toegestaan. Als de waarde die u zoekt, niet in de lijst voorkomt, ziet u #N/B als uitkomst. Dat staat niet fraai. Als u deze foutmelding wilde ondervangen, kon u dat doen met =ALS(ISFOUT(VERT.ZOEKEN(12;A:B;2;0));0;VERT.ZOEKEN(12;A:B;2;0)). In Excel 2010 gaat dit eenvoudiger, namelijk met =ALS.FOUT(VERT.ZOEKEN(12;A:B;2;0);0). Zoals u ziet, hoeft u de formule die een mogelijke fout veroorzaakt geen twee keer meer op te geven.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord