abonneren

Excel 2010 (8): Rekenfuncties verbeterd

De nauwkeurigheid van statistische, financiƫle en wiskundige rekenfuncties is verbeterd. We hebben het dan over veel cijfers achter de komma. Ook is van een aantal meer alledaagse functies de naam veranderd. Bijvoorbeeld de functie AFRONDEN, die tot en met versie 2007 dienst deed, heet in Excel 2010 AFRONDING.

Een formule als =AFRONDING(B13; 2) rondt het getal in cel B13 af op twee decimalen.De functie BET, waarmee u maandelijkse aflossingen berekent, heet nu AFLOSSING.

Kon u met DEEL in Excel 2007 een deel van de celinhoud weergeven, nu gaat dat met MIDDEN. Als er bijvoorbeeld 'Wim de Groot' in B1 staat, geeft =MIDDEN(B1;5;2) het woordje 'de' weer, dat zijn de twee letters vanaf het vijfde teken.

De wortel van 225 kreeg u met =WORTEL(225), maar in Excel 2010 is de formule =VWORTEL(225), omdat dit eigenlijk de vierkantswortel is.

Opent u in Excel 2010 een werkmap die in een oudere versie van Excel is gemaakt en die een formule bevat met een van deze functies, dan wordt de functie automatisch veranderd in de nieuwe naam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord