abonneren

Excel 2010 (7): Draaitabel makkelijker

Met een draaitabel kunt u grote hoeveelheden cijfers compact weergeven en presenteren. Het maken van een draaitabel leek moeilijk te doorgronden, maar is in Excel 2010 een stuk eenvoudiger geworden.

Nadat u in een lijst met gegevens in het tabblad Invoegen Draaitabel hebt gekozen en de lijst hebt geselecteerd, verschijnt rechts in beeld het taakvenster Lijst met draaitabelvelden. Daarin staan de opschriften van de kolommen op zogeheten veldknoppen. Moest u voorheen deze veldknoppen uit het taakvenster in het werkblad slepen, nu is het slechts een kwestie van in- en uitschakelen. Hierbij bepaalt de volgorde waarin u deze knoppen inschakelt de opstelling in de draaitabel. U hebt bijvoorbeeld een overzicht van verkopers en steden. Schakelt u eerst Naam in en dan Plaatsnaam, dan staan de namen helemaal links met de plaatsen bij iedereen eronder. Maar als u (omgekeerd) eerst Plaatsnaam inschakelt en dan Naam, staan de steden links met de verkopers daaronder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord