abonneren

Excel 2010 (5): Andere Sparklines

Sparklines zijn nieuw in Excel 2010.Sparklines zijn er in drie soorten. U kunt hun cellen vergroten en kleuren.

U kunt zo’n cel met grafiek gewoon opzij kopiëren. De kopie geeft de getallen weer die erboven staan. Kiest u in plaats van de optie Lijn voor Kolom, dan worden de getallen weergeven als kolommetjes, afhankelijk van hun grootte. Bij negatieve getallen wijst de kolom omlaag; dat ziet u goed in cel C10 in de afbeelding.

Met de optie Winst/verlies (rij 12 in de afbeelding) ziet u of getallen negatief dan wel positief zijn, dat wordt weergegeven met blokjes onder of boven een denkbeeldige lijn (nul wordt niet weergegeven).

Wilt u gegevens weergeven die naast elkaar staan, dan selecteert u een kolom rechts ervan, F1 tot en met F7 in onderstaand voorbeeld. De Sparklines komen er dan naast.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord