abonneren

Excel 2010 (4): Sparklines: grafiekjes van één cel

De Sparklines zijn nieuw in Excel 2010: grafiekjes ter grootte van precies één cel. Als verschijning zijn ze niet nieuw, andere programma's hadden deze mogelijkheid al (zie bijvoorbeeld bonavistasystems.com). Microsoft kon niet achterblijven en past ze nu voor het eerst in Excel toe.

Een sparkline geeft de trend van een serie getallen weer als een lijn, als balkjes of als negatief/positief. U hebt bijvoorbeeld gegevens in de cellen A1 tot en met E7. Daar plaatst u als volgt Sparklines onder: selecteer de cellen waarin u deze minigrafieken wilt hebben, in dit voorbeeld A8 tot en met E8. Klik op de tab Invoegen, Sparklines, Lijn. Geef bij Gegevensbereik het gebied op dat deze grafiekjes zullen weergeven, we selecteren in dit voorbeeld A1 tot en met E7, en klik op OK.

Nu geven de lijnen in rij 8 de ontwikkeling (daling en stijging) van elk kolommetje van getallen weer. Zoals u ziet, worden de getallen in kolom A en C steeds één hoger en lopen die in kolom B met drie op. Toch geven die dezelfde grafiekjes, want die geven niet de grootte van de getallen weer, maar hun onderlinge verhouding.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord