abonneren

Excel 2010 (20) Kopiëren met sneltoetsen

As u een aantal sneltoetsen kent, werkt u sneller. Gelukkig werken de sneltoetsen uit oudere versies van Excel ook in 2010. De sneltoets voor kopiëren is Ctrl+C. U plakt de kopie eenmalig met Enter, u plakt deze vaker door steeds op Ctrl+V te drukken.

Om een cel supersnel omlaag te kopiëren, selecteert u die cel samen met een reeks cellen eronder. Druk op Ctrl+D. Voor een kopie van één cel klikt u in de cel onder de cel die u wilt kopiëren; druk op Ctrl+D en u krijgt er een kopie onder. Hiervoor hoeft u dus niets te selecteren.

Een cel naar rechts kopiëren? Selecteer die cel met een aantal cellen rechts ervan en druk op Ctrl+R. Voor een enkele kopie klikt u in de cel rechts van de cel die u wilt kopiëren; druk op Ctrl+R en u krijgt een kopie rechts. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord