abonneren

Excel 2010 (13): Knop voor macro in Snelle toegang

De meeste macro's werken binnen één werkmap, omdat ze specifieke handelingen uitvoeren die alleen bij die werkmap horen. De knop voor zo’n macro plaatst u in die werkmap zelf.

Sommige macro’s zijn in alle werkmappen bruikbaar, zoals een macro die de bedrijfsnaam in een cel plaatst of eentje die de opmaak van alle opmerkingen verbetert. De ideale plaats voor de knop van een algemeen bruikbare macro is de werkbalk Snelle toegang. De code daarvoor moet in de Persoonlijke Macrowerkmap zijn opgeslagen. Dat gebeurt automatisch als u eenmalig aan het begin van de opname van een macro de optie Persoonlijke Macrowerkmap kiest. Om de knop bovenin te plaatsen, rechtsklikt u op de werkbalk Snelle toegang en op Werkbalk Snelle toegang aanpassen. Klik in de keuzelijst Kies opdrachten uit op Macro’s. U ziet uw eigen macro, met de aanduiding PERSONAL.XLSB! ervoor. Klik op de macro PERSONAL.XLSB!UwMacro, Toevoegen. De knop komt in de werkbalk Snelle toegang en u kunt deze macro uitvoeren in iedere werkmap. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord