abonneren

Excel 2010 (1): De tab Bestand

Ontzettend veel mensen werken dagelijks zowel zakelijk als privé met Excel. Dit spreadsheetprogramma wordt al jaren als een standaard beschouwd. Sinds juli 2010 is er de nieuwe versie van Excel, Excel 2010 (‘twenty-ten’, zeggen ze bij Microsoft). Wat zijn de belangrijkste veranderingen sinds Excel 2007? Het lint met de knoppen bovenaan (Ribbon) is verbeterd, evenals rekenfuncties en draaitabellen. Nieuw zijn de Sparklines en het online opslaan. Veelgebruikte knoppen plaatst u nu op de werkbalk Snelle toegang en dat geldt ook voor de knoppen voor uw macro's. Wij helpen u met een aantal tips.

Tip 1: De tab Bestand

In Excel 2007 was de Office-knop linksboven in beeld om op te klikken, maar dat was niet voor iedereen duidelijk. Daarom is dat logo vervangen door de tab Bestand. In dit venster beheert u zaken die het bestand als geheel aangaan, zoals Openen, Sluiten, Opslaan en Recent (voor onlangs geopende documenten); zaken die in Office 2003 en eerder in het menu Bestand stonden.

Via de tab Bestand bereikt u ook de Opties, waarmee u instellingen voor een hele werkmap maakt of voor de werking van het programma. U opent dit venster snel met de toetsen Ctrl+F2, sluiten gaat met Esc.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord