abonneren

Evolution 2.8

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Evolution is een ambitieus opensourceproject. Het is oorspronkelijk gemaakt voor de Gnome Desktop onder Linux en wordt veelal gezien als het Linux-equavilent van Microsoft Outlook. Echter in tegenstelling tot Outlook is Evolution gratis.

Evolution is te downloaden onder de GNU GPL licentie. Het importeren zal in de meeste gevallen niet zonder slag of stoot gaan, want alleen Netscape messenger is op het moment van schrijven écht ondersteund. Exporteren kan helemaal niet. Uiteraard is er aan antispam gedacht. Evolution wil graag een brede functionaliteit bieden, dus zaken als een agenda, takenlijst en uitgebreide mailregels zijn verzorgd. Opvallend is dat de brede aanpak niet terugkomt als het op rss aankomt; die functionaliteit moet u als plug-in downloaden. Het concept van categorieën is niet al te sterk uitgewerkt. De grootte is even schrikken, want Evolution slokt bijna 175 MB op.

Een Windows versie is eveneens (gratis) verkrijgbaar, maar de ondersteuning hiervoor is beperkt. Zo draait de Windows versie alleen maar op Windows XP en staan overige versies niet hoog op de prioriteitenlijst. Voor hen die het willen proberen. De Windows XP versie download je via deze link: http://shellter.sourceforge.net/evolution

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • brede functionaliteit
  • geen export mogelijkheid
  • beperkte importfunctie
  • groot
  • Windows versie draait alleen onder XP
Evolution zit technisch gezien goed in elkaar maar zijn kracht is vooral de prijs-prestatieverhouding. Voor niets krijgt u een uitgebreide mailclient met veel functies.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Laatste reactie