Eudora Mail 8

Hoewel webmaildiensten enorm veel gebruikers hebben, is de mailclient op de desktop onverminderd populair. Wij testen acht web- en desktopclients en kijken welke oplossing het best functioneert. Vandaag: Eudora Mail 8.
3
Score
30
Score: 30
  • Pluspunten
  • Minpunten

Er is een veelbewogen geschiedenis voorafgegaan aan de door ons geteste bètaversie van Eudora Mail. De naam Eudora is meer dan twintig jaar oud, maar de huidige versie is op code van Mozilla Thunderbird gebaseerd, hernoemd tot Penelope en heeft weinig met het origineel van doen. Sowieso vinden we niet veel functies in Eudora waar we andere mailclients voor aan de kant zetten. De interface is behoorlijk chaotisch en doet wat ouderwets aan. Thunderbird is op veel plekken in de applicatie terug te vinden, van de map met instellingen tot de lijst van beschikbare extensies (die allen voor Thunderbird zijn, niet specifiek voor Eudora).

Een backupfunctie heeft Eudora niet en een kalender kunnen we evenmin ontdekken. Eigenlijk heeft Eudora het allemaal net niet en is het in alle gevallen nuttiger om Thunderbird te gebruiken, waar het tenslotte op gebaseerd is.

MinpuntenConclusie
  • niet veel meer dan Thunderbird
  • Spartaanse interface
De interface van Eudora is Spartaans, evenals de functionaliteit. Eigenlijk kunnen we het gebruik in geen geval aanraden, tenzij u het uit nostalgische overwegingen nog een kans wil geven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: