abonneren

Eudora 7.1

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Producent Qualcomm is gestopt met de betaalde versie van mailclient Eudora. Of dit komt door de al langere tijd dalende populariteit is ons niet duidelijk, maar de gratis versie is in elk geval nog steeds te downloaden.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Mozilla neemt het over

Momenteel zijn de mensen van Mozilla bezig met een nieuwe open source versie van Eudora, maar in de tussentijd moeten we het dus doen met de gratis 7.1 versie. Deze versie is overigens alleen voor Windows gebruikers beschikbaar. Mac-gebruikers moeten het doen met de oudere versie 6.2.4.

Slikt ook Outlook

De importeermogelijkheden zijn netjes; als enige belooft Eudora ook Outlook-bestanden te kunnen importeren. Mensen die overstappen van Thunderbird, Lotus of Opera moeten zelf aan de slag. Jammer dus, want hoe waarschijnlijk is het dat men overstapt van Outlook naar Eudora?

Veel emoticons

Eudora biedt veel emoticons: 24 stuks. Voor elke gemoedstoestand zult u dus wel een passende emoticon vinden. Ook een handtekening is geen probleem, evenals een adresboek bijhouden. Een agenda en takenlijst ontbreken. Verder is er geen rss-lezer en we kunnen geen categorieën toekennen aan mailtjes, noch geavanceerde regels opstellen.

Klein maar geen export

Waarschijnlijk denken de makers dat u na Eudora nooit meer wilt overstappen wan Exporteren ontbreekt geheel. Niet echt gebruikersvriendelijk dus. Wel fijn is de grootte op de harde schijf. Eudora neemt minder dan 20 MB harde schijf ruimte in beslag.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • veel emoticons
  • klein
  • beperkte functionaliteit
Al met al qua functionaliteit bijna een voldoende voor Eudora, maar er zijn betere gratis producten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: