abonneren

Easy Database Maker

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een database maken: werk voor specialisten of kunt u het ook eenvoudig zelf?

Een goede database ontwerpen is een vak apart, maar toch maakt u met bijvoorbeeld MS Access al heel snel een simpele database, mits u er wat tijd in steekt. Met Easy Database Maker (EDBM) van Invender zou het helemaal een fluitje van een cent zijn. Onze ervaringen zijn echter allesbehalve positief. Het begint al met het feit dat de handleiding op de cd staat. De handleiding is weinig behulpzaam, alleen de handelingen die u kunt verrichten staan beschreven. Ook zijn er wat schoonheidsfoutjes, zoals ontbrekende tooltips. Bepaalde dialoogvensters doen ons denken aan de visuele stijl van Windows 95.

Aan de slag

Als we beginnen met het maken van onze eigen testdatabase merken we niets van de belofte om zelf 'supereenvoudig handige database-applicaties te creëren'. Want waar moet je als beginnende databasebouwer mee beginnen? De interface van EDBM zelf zweeft bovenin het beeldscherm, een stuk eronder staat een ander venster. Het blijkt dat het onderste venster de database-applicatie is. Door te klikken en slepen kunnen we zelf de gebruikelijke onderdelen als tekstvakken en labels toevoegen. Maar hoe koppelen we die aan de onderliggende databasestructuur? Niet, kennelijk; het programma regelt dat allemaal zelf. Dat lijkt een pluspunt, maar hoe weet EDBM wat we precies willen? Zonder de mogelijkheid om wat dieper op de materie in te gaan, blijft er uiteindelijk weinig meer over dan een plat bestand met een grafisch omhulsel.

Mogelijkheden

Als u flink doorbijt, dan zou het importeren en exporteren van en naar enkele veelgebruikte formaten, en zelfs het integreren in uw website, mogelijk moeten zijn. Wij zijn dan allang afgehaakt. Wilt u spelenderwijs leren met databases te werken, dan raden we u MS Access aan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Redelijk geprijsd.
  • Opvallend lastig te gebruiken.
  • Ontoereikende documentatie.
  • Vragen die u zelf kunt oplossen worden niet beantwoord.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord