abonneren

Dropbox

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Dropbox is een ideale dienst voor als je met één druk op de knop een bestand wilt syncen met verschillende computers en mobiele apparaten en het tegelijkertijd wilt delen met vrienden.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het aanmaken van een 2 GB account is eenvoudig en gratis. Tijdens de installatie wordt er een dropbox aangemaakt op je computer en wordt het account online geactiveerd. Door bestanden te kopiëren naar de lokale dropbox worden deze direct geüpload naar dropbox.com. Andersom werkt ook: als je vanaf een andere computer inlogt op dropbox.com en daar een bestand uploadt, wordt deze automatisch beschikbaar in de dropbox op je eigen computer. Het mooie is dat Dropbox ook applicaties heeft voor iPhone, Android en Blackberry, zodat je ook bestanden, foto's en video's gemaakt met je telefoon direct kunt synchroniseren met al je computers en mobiele apparaten.

De dropbox zelf kun je geheel naar eigen inzicht inrichten door mappen en submappen te maken. Deze zelf aangemaakte mappen kun je delen met anderen, maar daarvoor moet je ze zelf wel uitnodigen. Ook is er een publieke map om bestanden met iedereen te delen.
Het versturen van een link naar een specifiek bestand is eenvoudig. In elke applicatie kun je voor ieder bestand Copy public link selecteren. Wil je bestanden niet meer publiekelijk delen, dan verplaats je ze simpelweg uit de publieke folder naar een eigen gemaakte map.

Het syncen van minder omvangrijke bestanden gaat snel. Anders is dat met grotere video- en foto bestanden. Het duurt ruim veertig minuten om 150 MB te uploaden naar Dropbox.com. Doe je dit via de dropboxmap, dan kun je de uploadvoortgang niet volgen. Dit kan wel als je uploadt via de website.

Een leuke feature is dat als je foto's uploadt naar de Photos-map er automatisch een fotogalerij wordt aangemaakt. Door extra submappen te maken creëer je meerdere galerijen en als je die deelt met anderen, kunnen ook zij daar foto’s naar uploaden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • simpel in gebruik
  • grote bestanden kosten veel tijd
Hoewel het uploaden van grote bestanden wat tijd kost is Dropbox een ideale dienst om bestanden te synchroniseren en te delen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Laatste Vacatures