abonneren

CompanionLink

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Android is een heel leuk besturingssysteem maar agenda en contacten synchroniseren met Outlook is moeilijker dan het lijkt. We testen drie synchronisatietools, met vandaag: CompanionLink.

Een bekend betaald programma komt van CompanionLink. Dit pakket kan alles synchroniseren: contacten, notities, agenda en taken, meer dan het gratis Google-tooltje dus. Wat wellicht nog interessanter is, is dat synchroniseren via usb en Google kan, maar ook via wifi en CL Secured: een betaalde dienst van CompanionLink (à $ 9,99 per maand).

De optie om via Google te synchroniseren is natuurlijk minder interessant, aangezien dit ook kan via de gratis optie van Google zelf. Via wifi en wellicht CL Secured werken, kan echter zeer interessant zijn, zeker voor de zakelijke gebruikers.

De setup van CompanionLink is vrij rechttoe rechtaan. Wat Companionlink echter niet echt duidelijk maakt, is dat je ook een programma op de telefoon moet installeren. Kijk, daar worden we minder blij van. De app, DejaOffice, is gratis te vinden in de Market. Wat wel fijn is, is dat je nu meer info kunt synchroniseren dan met de standaard mailclient en agenda. Dat is dus de truc die CompanionLink gebruikt om taken en noties mee te synchroniseren.

Wij hebben alleen via usb en wifi gesynchroniseerd en hebben gemerkt dat het prima werkt. Agendapunten en contacten komen keurig mee, net als de kleurindeling die sommige gebruikers toepassen in de agenda. Wij gebruiken geen notities en taken, dus we zouden niet weten hoe dat eruit komt te zien op de HTC Desire die we hebben gebruikt in deze test.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer compleet qua syncen: ook notities en taken
  • synct draadloos en via usb
  • apart programma nodig voor telefoon: echt een andere kalender
  • betaald
Ons gevoel bij CompanionLink is dubbel. Het is een leuk programma, maar het feit dat het $ 39 kost en je een extra programma moet installeren, valt ons wat zwaar. Ja, het werkt prima, maar dat doen de gratis varianten ook. Wat ons wel bevalt, is de wifi-mogelijkheid. Dat, in combinatie met de mogelijkheid alles te synchroniseren, kan interessant zijn, en voelt als een soort 'Super Google Calender Sync'.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Office

Tags: