abonneren

Chandler 1.02

Outlook organiseert je taken uitstekend, maar er zijn uiteraard ook alternatieven voor dat pakket. Chandler bijvoorbeeld. En Chandler werkt inderdaad anders - maar is wellicht niet direct een vervanging van het populaire Office-programma.

Zoals veel opensourceprojecten is Chandler beschikbaar voor meerdere platformen, zoals Windows, Mac en Linux. Een Exchange-server voor de communicatie is niet nodig, omdat synchronisatie en samenwerking tussen de verschillende clients ook kan gebeuren via een gratis Chandler Hub-account of via een eigen mailserver. Een mailserver is dus wel noodzakelijk.

Chandler richt zich meer op het organiseren van projecten dan op communicatie, waar vooral Outlook voor gebruikt wordt. E-mails, taken en afspraken zijn in Chandler dan ook allemaal projecten. Een taak kan hierdoor snel een e-mail worden en een e-mail een afspraak.

Chandler kan projecten markeren met labels als Done, Later of Now. U kunt de status van een project zo instellen, dat hij op bepaalde tijdstippen automatisch verandert, zodat taken niet worden vergeten. Chandler is op het moment van schrijven alleen nog maar verkrijgbaar in het Engels. Projecten kunnen online worden gedeeld via ICS, het openkalenderformaat waarvan onder andere Google en Apple iCal gebruikmaken. Zo blijft u gemakkelijk up-to-date met anderen. Er is nog geen ondersteuning om te synchroniseren met mobiele apparaten, maar u kunt wel met een webinterface werken via internet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • geavanceerd taakbeheer
  • krachtige synchronisatie met webinterface
  • wennen aan de werkwijze
  • minder geschikt voor contactonderhoud
  • momenteel alleen Engelstalig
Chandler is qua planning geavanceerder dan Outlook, maar de nieuwe manier van werken zal voor veel mensen wennen zijn. U kunt Chandler het beste zien als een aanvulling, waarbij u Outlook gebruikt voor uw communicatie en Chandler voor uw taken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie