abonneren

Cardbox 3.0 Home

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Cardbox is een oudgediende in de databasemarkt. Met het programma bouwt u vrij simpel een goed doorzoekbare database. Alleen zijn de databases niet relationeel, maar zijn het platte bestanden. Maakt dat uit?

Met Cardbox is een database maken simpel. Teken een interface, sleep er wat velden in en u bent min of meer klaar. Het verschil met bijvoorbeeld Access is dat Cardbox eigenlijk een kaartenbak is zoals ze die vroeger in de bibliotheek hadden. Er zit geen echte structuur in de data, wat bij een zogenoemde relationele database wel het geval is. En die structuur is belangrijk! Want zo voorkom je dat er verkeerde gegevens ingevoerd kunnen worden en kun je bepaalde regels afdwingen. In Cardbox kan dat dus niet. Maar is een plat bestand even nuttig als een relationele database? Voor thuisgebruik maakt het niet veel uit. Het nadeel van de Cardbox-aanpak is dat fouten sneller te maken zijn. Maar als u bijvoorbeeld uw films, platen of boeken wilt bijhouden in een eenvoudige database, kan dat prima.

De grootste vraag is: als u al MS Office (en dus Access) hebt met alle gratis relationele databases die u kunt downloaden, wat is dan de meerwaarde van Cardbox? Het gemak lijkt het enige grote pluspunt te zijn boven de meeste alternatieven. Maar echt gemakkelijk zijn dan weer de specialistische kant en klare databaseproducten, zoals Movie Collector Pro, Music Collector Pro of Book Collector Pro, en deze zijn samen goedkoper dan 1 home-licentie van Cardbox 3. Wanneer is Cardbox dan het overwegen waard? Als u een flexibele database wilt bouwen met alle vrijheid waarbij structuur in de data niet noodzakelijk is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • vrij eenvoudig databases maken
  • vrijheid in het creëren van databases
  • betaalbaar
  • niet relationeel
  • er zijn goedkopere oplossingen
Wanneer is Cardbox het overwegen waard? Als u een flexible database wilt bouwen met alle vrijheid waarbij structuur in de data niet noodzakelijk is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie