abonneren

Calendar Sync

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Android is een heel leuk besturingssysteem maar agenda en contacten synchroniseren met Outlook is moeilijker dan het lijkt. We testen drie synchronisatietools, met vandaag: Google Calendar Sync.

Het synchroniseren van contacten gaat vreemd genoeg vaak wel goed met de standaard software. Het is de agenda die problemen geeft, zoals hierboven beschreven. Voor dat probleem hebben we een heel gemakkelijke oplossing: Google Calendar Sync. Dit is een gratis programmaatje dat werkt als een trein. En het leuke is: je hebt er geen usb-verbinding voor nodig. Alles werkt via de cloud, oftewel internet.

Jammer genoeg is er ook een minpunt: het werkt alleen met de Google-agenda. Gebruik je de Google-account voor contactbeheer en agenda, dan is er niets aan de hand. Gebruik je een andere, lokale agenda, dan werkt het niet.

De setup van Google Calendar Sync is zeer minimaal. Gewoon een e-mailadres en wachtwoord invullen, aangeven of je één of twee kanten op wil synchroniseren, een interval voor synchronisatie ingeven en klaar is Kees. Vervolgens draait Google Calendar Sync onzichtbaar in de taakbalk. Alles wat je nu in de agenda zet, Outlook en Gmail, computer of telefoon, wordt automatisch gesynchroniseerd, zonder kabel. Wij hebben nog geen gekke dingen meegemaakt, geen dubbele afspraken, verkeerde verjaardagen of verdwenen agendapunten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geen usb-kabel nodig
  • direct op alle apparaten met een Google-account
  • werkt niet met andere agenda dan Google calendar
  • synct telefooncontacten alleen uit een Google-account
Google Calendar Sync is absoluut een aanrader voor gebruikers van de Google-agenda. Nog een voordeel: als je een tweede Android-telefoon hebt of een tablet bezit, is die ook meteen gesynchroniseerd.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Office

Tags: