abonneren

Calculator++

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Naar verluidt kan niemand meer hoofdrekenen, dus kunnen we met z’n allen niet zonder calculator. Windows biedt een rekenmachine waarmee u zelfs kunt schakelen tussen Standaard voor alledaagse klussen en Wetenschappelijk voor het zwaardere werk. Het kan echter altijd beter, zoals Calculator++ bewijst.

In tegenstelling tot wat de naam wellicht doet, vermoeden is Calculator++ niet in C++, maar in Java geschreven. Dat betekent dat één enkel programma werkt op zowel Windows als Linux (voor Mac OS X is er een aparte versie), zolang hierop maar het Java Runtime Environment (JRE) 6.0 of hoger is geïnstalleerd. Is dat het geval, dan volstaat dubbelklikken op het jar-bestand om de applicatie te starten.

De gemiddelde sterveling heeft genoeg aan de tien cijfers van een gewone rekenmachine. Die van Windows werkt desgewenst met 32 cijfers, maar Calculator++ gaat nog veel verder; zelfs in de laagste nauwkeurigheid werkt het programma met 128 significante cijfers! Perfect voor eenieder die absolute precisie nodig heeft.

Daarnaast biedt Calculator++ meer functies dan zijn concurrent van Microsoft. U kunt rekenen in het 2- tot 36-tallig stelsel en naast de gebruikelijke algebraïsche en trigonometrische functies (inclusief inverse en hyperbolische) kunt u statistische en combinatorische berekeningen maken (combinatie, permutaties). Voor de statistische functies kent het programma de mogelijkheid om lijsten met getallen in te voeren waar u vervolgens maxima, minima, gemiddelde en dergelijke uit kunt destilleren. Deze geheugenruimte wordt ook gebruikt wanneer u met een arbitrair aantal variabelen wilt werken. Tot slot converteert Calculator++ van alles en nog wat (maten, gewichten, enzovoort).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel functies
  • grote precisie
  • vereist JRE
Voor de gemiddelde rekenaar is Calculator++ waarschijnlijk nodeloos zwaar geschut, maar wie veel met (grote) getallen werkt, heeft er beslist plezier van. En voor de prijs (gratis) hoeft u hem ook al niet te laten liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord