abonneren

Bluefire Reader

Hoewel veel mensen verknocht zullen blijven aan de geur van papier en drukinkt, wint het e-book langzaam maar zeker aan populariteit. Voor pc of smartphone heb je dan wel de juiste software nodig. We testen in het julinummer van PCM 10 pakketten voor e-books, met vandaag: Bluefire Reader.

Dit gratis programma, dat beschikbaar is voor iOS en Android, kan zowel onbeveiligde als drm-beveiligde epub- en pdf-bestanden lezen. De iOS-versie kan bovendien cbr- en cbz-bestanden weergeven. Wanneer je Bluefire Reader voor het eerst gebruikt, vraagt het programma je om je Adobe ID.

Het  aanpassen van de lettertype, lettergrootte, regelafstand, uitvulling, kleuren en kolommarges is voorzien van een voorvertoning van enkele regels. Je kunt bladwijzers maken en hierbij notities plaatsen. De iOS-app biedt daarnaast ook een zoekfunctie die gevonden trefwoorden die in het boek voorkomen met een kleur markeert.

Je voegt boeken toe met behulp van iTunes of je kunt ze downloaden met een webbrowser, e-mail of met Dropbox. Zodra het bestand is gedownload, klik je op het bestand en kies je Bluefire Reader als programma om het bestand mee te openen. De applicatie voor Android biedt ook de mogelijkheid om bestanden te importeren van een sd-kaart. Met de iOS-versie van Bluefire Reader kun je gratis boeken vinden op Feedbooks, de Android-versie biedt daarnaast de online catalogi van Books-a-million en BookOnBoard waar je zowel gratis als betaalde boeken tegenkomt.

Platform: Android en iOS

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: bluefire

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord