abonneren

Bccthis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Soms is het goed een e-mail of tweet extra toe te lichten. Met Bccthis kunt u een extra toelichting meesturen aan een aantal door u gekozen contactpersonen.

Wie vaak e-mails aan groepen mensen stuurt, loopt er wel eens tegenaan: voor bepaalde personen in de groep is extra informatie vereist of moet iets worden toegelicht. De in Amerika residerende Nederlander Michael Steuer heeft hierop iets gevonden: Bccthis, beschikbaar als Twitterclient en als plugin voor Gmail, Outlook 2003, 2007 en 2010 bèta. Een versie voor Blackberrytelefoons en voor Mozilla Thunderbird (Windows, Mac en Linux) komt eraan.

Het idee is simpel: u kunt met Bccthis een toelichting typen die niet aan de hele groep wordt verstuurd maar slechts aan door u gekozen contactpersonen. De rest van de ontvangers krijgt deze niet te zien.

Wij testen de plugin voor Outlook 2010. Bccthis voegt een invoerveld toe aan het berichtvenster. Na het opstellen van een normaal e-mailbericht aan de redactie typen we in Bccthis enkele opmerkingen die we alleen aan onszelf willen versturen. We selecteren in Bccthis de ontvangers van het extra deel en verzenden het geheel. Het werkt probleemloos: de redactie ontvangt de gewone e-mail en wij de versie met toevoeging. Die toevoeging wordt in een apart bericht verstuurd; het origineel ontvangen we ook. Als de ontvanger Bccthis niet heeft, worden origineel en toevoeging niet samengevoegd en heeft u hetzelfde bericht twee keer in uw inbox.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • vereenvoudigt handelingen
  • gratis
  • beetje onwennig
  • zonder Bccthis ziet ontvanger twee mails
Het blijft wat onwennig om opmerkingen die niet voor alle lezers bedoeld zijn, toch bij dezelfde e-mail in te tikken. Hoewel Bccthis foutloos werkt, moeten we toch over deze drempel heen. Als u eenmaal aan het idee bent gewend is Bccthis een handige plugin die u een aantal extra handelingen bespaart.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: