abonneren

Automatische backups van je outlookgegevens

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Gegevens terugzetten
  3. > Bronbestanden selecteren
  4. > Backups inplannen
  5. > Installeren
  6. > Doellocatie instellen
  7. > Downloaden
Werk je met Outlook, dan heeft dat programma vast een ton aan gegevens opgeslagen: van je e-mails en bijlagen over je contactpersonen tot je afspraken en taken. Die informatie wil je natuurlijk niet kwijt en dus maak je maar beter regelmatig een backup. Met (het gratis) Safe PST Backup hoeft je dat nauwelijks moeite of tijd te kosten.

Outlook slaat zowat alle gegevens op in pst-bestanden (dat staat voor Personal STore). Nu zou je die bestanden wel met een huis-tuin-en-keukentool kunnen backuppen, maar het vervelende is dat Outlook die pst-bestanden ‘lockt’ zolang de mailclient actief is. Even een automatische backup op de achtergrond maken zit er dus niet in. Nu ondervangen heel wat backuptools dat probleem wel door een zogenoemde schaduwkopie van de pst-bestanden te maken (als Outlook afgesloten wordt) en vervolgens die kopieën te backuppen, maar dan neemt zo’n backup niet de recentste wijzigingen mee van je huidige Outlook-sessie. 4Team, de maker van Safe PST Backup, heeft daar iets op gevonden: je kan ook up-to-date backups maken terwijl je volop bezig bent in Outlook. Het programma is bovendien zo slim om incrementele backups te creëren. Dat houdt in dat alleen de eerste keer een volledige backup wordt gemaakt; de daaropvolgende keren worden enkel de wijzigingen in de backup gestopt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Office

Tags: Outlook, Backup, workshop

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord