abonneren

Adresbeheer 3.0

Als u gebruik maakt van Vista Contactpersonen of Outlook, hebt u dan nog wel een apart adresbeheerpakket nodig? Wij zetten Easy Computing Adresbeheer 3.0 af tegen de gratis Microsoft-oplossingen.

Het cd-rompakket Adresbeheer is eigenlijk veel meer dan alleen dat: naast een redelijk compleet adresprogramma is er ook een kalender, agenda en een taakplanner. Het is ook een van de weinige pakketten met eigen synchronisatiemodules voor Windows Mobile, Palm pda's en smartphones, waarover straks meer.

Hebt u al eerder gegevens in een ander programma ingevoerd, dan kunt u deze in Adresbeheer importeren via een aantal opties, waaronder het bekende kommagescheiden csv-bestand, maar ook als vCard of uit het Windows Adresboek (.wab). Die laatste optie zorgde op ons testsysteem met Windows Vista echter steeds voor een crash, al moet daarbij eerlijk worden opgemerkt dat Vista niet als getest vermeld staat bij de systeeminstellingen. Een ander foutje in Vista is dat het ingebouwde Help-bestand niet kan worden geopend zonder het hulpprogramma voor de 'oude' Windows Help eerst te installeren. Let er verder op dat u Adresbeheer in Vista start als Administrator om meldingen over schrijffouten te voorkomen. We zullen het Easy Computing niet aanrekenen, al hopen we wel dat deze omissies via een update verholpen kunnen worden. Die updates kunt u overigens gewoon via internet binnenhalen.

Het uiterlijk van het programma is overzichtelijk, met een duidelijke werkbalk met grote knoppen die redelijk vanzelfsprekend zijn. De adreskaart met contactgegevens bestaat uit acht tabbladen: Naam, Werk, Thuis, Tweede verblijf/plaats, Multimedia, Overige, Weergave en Aangepast. Op het tabblad Multimedia plaatst u een afbeelding van de contactpersoon of een gesproken boodschap, al zien we persoonlijk niet echt het nut van deze laatste optie. Het tabblad Overige had net zo goed Verjaardag als label kunnen hebben, want dat zijn alle opties die u daar mag instellen. Na het invullen van de geboortedatum berekent het programma zelf het juiste sterrenbeeld; een leuke aanvulling. U kunt per persoon aangeven of u met een alarm geattendeerd wilt worden op de aankomende verjaardag.
Hebt u onverhoopt niet genoeg aan de ruime hoeveelheid beschikbare adresvelden, dan mag u naar eigen inzicht nog tot vijf vrije velden toevoegen. U kunt zo'n vrij veld bijvoorbeeld gebruiken om een extra e-mailadres toe te voegen, want dat is met één e-mailadres voor werk en één voor privé niet erg ruim bemeten.
Voor het afdrukken van adreslijsten en etiketten is er een apart instellingenvenster onder Voorkeuren. Er zijn sjablonen voor de eigen etiketten van Easy Computing, maar deze zijn naar wens aan te passen.

Voor synchronisatie met Windows Mobile PocketPC en PalmOS pda's levert EasyComputing speciale software mee. Helaas krijgen we deze ondanks verwoede pogingen met geen mogelijkheid aan de praat op onze HTC-smartphone met Windows Mobile 6. Ook hier geldt dat de systeemvoorkeuren alleen spreken over PocketPC 2002/2003, maar we verwachten minimaal dat dit ook zoals het hoort werkt op nieuwe generatie pda's en smartphones. De technologie staat immers niet stil.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goedkoop
  • steekt goed in elkaar
  • simpel te bedienen
  • veel van het gebodene zit ook in Outlook
  • synchronisatietools zijn verouders
Als u liever niet met de mogelijkheden in Outlook werkt, of net iets meer functionaliteit wilt dan is dit zeker een goede keus. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Maar aan de andere kant, als u tevreden bent met Outlook dan zien wij geen overtuigende reden om op Adresbeheer over te stappen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie