abonneren

Adobe Digital Editions

Hoewel veel mensen verknocht zullen blijven aan de geur van papier en drukinkt, wint het e-book langzaam maar zeker aan populariteit. Voor pc of smartphone heb je dan wel de juiste software nodig. We testen in het julinummer van PCM 10 pakketten voor e-books, met vandaag: Adobe Digital Editions.
Score
60
  • Pluspunten
  • gratis
  • Minpunten
  • niet voor mobiele apparaten
  • beperkt in functies

None

Digital Editions is gratis, maar wel wat beperkt en bovendien niet beschikbaar voor mobiele platformen.

Met Adobe Digital Editions kun je drm-beveiligde e-books lezen en naar diverse hardware-e-readers exporteren. Het programma is beschikbaar voor Windows en Mac OS X en kan overweg met pdf- en epub-bestanden. Om Digital Editions te gebruiken moet je inloggen met een (gratis) Adobe ID. Met het Adobe ID kunnen de e-books op meerdere computers worden gedeeld. Na registratie kun je e-books importeren.

De vormgeving van het programma is enigszins sober, maar wel functioneel. De opties om de lay-out van de tekst naar wens aan te passen zijn niet bijzonder uitgebreid, maar bieden voldoende mogelijkheden een boek op een aangename manier te lezen. Er is een zoekfunctie aanwezig en we kunnen notities en bladwijzers toevoegen. Helaas kunnen we geen tekstmarkeringen bewaren. Een nachtmodus, waarmee we prettiger lezen in het donker ontbreekt eveneens. Verder missen we functies als een woordenboek of andere naslag en er is geen online catalogus waarin we boeken kunnen zoeken en downloaden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Office

Tags: E-books