5 Tips voor Office!

Vijf tips voor Office, zoals grammaticaregels aanpassen, geen rasterlijnen in Excel en Office snel afsluiten.1) Word: Grammaticaregels

Microsoft Word bevat een grammaticacontrole, die soms misschien zelfs een beetje te streng is. De grammaticacontrole is echter naar uw eigen wensen in te stellen. In Word 2007 klikt u op de Office-knop en klikt u op Opties voor Word. Kies vervolgens in de linkerkolom Controle en in het keuzemenu naast Schrijfstijl kunt u een aantal gedefinieerde instellingen kiezen. Wanneer u benieuwd bent wat Word met ieder van deze instellingen controleert, dan klikt u op Instellingen. U kunt dan ook uw eigen instellingen opgeven. In oudere versies van Word klikt u in het menu op Extra en kiest u Opties. Open het tabblad Spelling en Grammatica en wijzig de optie in de kolom Schrijfstijl of klik op Instellingen om uw eigen instellingen op te geven.

2) Excel: Geen Rasterlijnen
In Excel wordt met lijnen keurig aangegeven waar de cellen eindigen. Als u echter een werkblad aan het controleren bent, dan kunnen deze lijnen afleiden. De lijnen zijn tijdelijk uit te schakelen: in Excel 2007 opent u in de ribbon het tabblad Beeld. Klik vervolgens op Rasterlijnen. In oudere versies van Excel klikt u in het menu op Extra en kiest u Opties. Op het tabblad Weergave vinkt u de optie Rasterlijnen uit.

3) Word: Eenvoudig Kolom Selecteren
Het is in Word op een aantal manieren mogelijk om een kolom in een tabel te selecteren, een erg eenvoudige is door de muiscursor boven de juiste kolom te houden, Shift in te drukken en op te rechtsklikken. De kolom is nu geheel geselecteerd. Het voordeel van deze methode is dat u de muiscursor overal in de kolom kunt plaatsen en bijvoorbeeld niet precies boven de kolom.

4) Word: Tabel Met Toetsenbord Maken
Het is in Word mogelijk om een tabel in te voegen zonder het gebruik van de menu's of de muis. Tik hiervoor simpelweg een serie tekens in op de volgende manier. U voegt een tabel in door +-+ te tikken, waarbij + staat voor de kolomeinden en - voor de kolombreedte. Een tabel met drie kolommen, waarbij de middelste kolom breder is, maakt u dus bijvoorbeeld met het commando +----+------+----+. Het is even experimenteren met het aantal tekens voor de juiste breedte, maar eenvoudig als u het door hebt. Een nieuwe rij voegt u toe door een aantal maal op Tab te drukken.

5) Office: Snel Afsluiten
Wanneer u Office 2007 snel wilt afsluiten, dan kan dat behalve door op het kruisje te klikken ook door te dubbelklikken op de Office-knop. Office zal u nu vragen of u eventuele wijzigingen wilt opslaan en dan afsluiten. In oudere versies van Office kunt u op het pictogram in de titelbalk klikken. Deze manier van afsluiten is overigens ook in andere programma's te gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags: