abonneren

4 Tips voor Word

Geen Leesmodus, Geheugen, Randen om afbeeldingen en Snel naar hoofdlettersGeen Leesmodus

Als u een Word-document opent vanuit bijvoorbeeld een e-mailprogramma, dan zal Word 2003 dit document tonen in de leesindeling. Meestal is dit niet gewenst en zult u moeten overschakelen naar een andere indeling. U voorkomt dat Word in de leesindeling start door in het menu op Extra, Opties te klikken. Open het tabblad Algemeen. Haal het vinkje weg voor de optie Starten in Leesindeling.

Geheugen
Als u in een groot Word-document op meerdere plaatsen tegelijk bewerkingen uitvoert, dan kan het lastig zijn om steeds naar de juiste plek te scrollen. Gelukkig onthoudt Word de drie laatste posities waar u in uw document hebt gewerkt. U verplaatst de cursor snel naar deze plekken door de toetscombinatie Shift+F5 te gebruiken. Druk nogmaals op Shift+F5 om naar de volgende positie te springen.

Randen om afbeeldingen
Wanneer u een afbeelding invoegt in Word, dan wilt u daar misschien een wit randje omheen hebben. Selecteer de afbeelding en klik in de werkbalk Figuur op de knop Bijsnijden. Houd vervolgens Ctrl ingedrukt en klik op een van de hoekjes van de afbeelding. Versleep nu de cursor om een witte rand in te voegen.

Snel naar hoofdletters
Misschien kent u de toetscombinatie Shift+F3 waarmee u een selectie kunt omzetten van normale letters naar hoofdletters. Helaas zit er voordat de selectie in hoofdletters staat nog een stap met enkel de eerste letter als hoofdletter tussen. Als u af en toe wilt kijken of een stuk tekst beter staat in kleine of in hoofdletters, dan is de stap met enkel de eerste letter als hoofdletter lastig. Word heeft echter ook een toetscombinatie die enkel schakelt tussen kleine letters en hoofdletters. Selecteer de tekst die u wilt veranderen en gebruik Ctrl+Shift+A.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Laatste Vacatures