abonneren

3 Tips voor Office

PowerPoint: Meer ruimte, Word: Onlangs geopende items en Excel: Kolommen of rijen invoegen.PowerPoint: Meer ruimte

De kolom in PowerPoint links in beeld met voorbeeldweergaven van de dia's is handig, maar neemt wel ruimte in beslag. Wanneer u de dia waarin u werkt tijdelijk groter wilt weergeven, houdt u Ctrl+Shift ingedrukt en klikt u afhankelijk van uw versie op het knopje Normaal of Normale weergave. De kolom met diavoorbeelden zal nu verdwijnen. Om de kolom weer in beeld te krijgen, klikt u op het knopje Normaal of Normale weergave.

Word: Onlangs geopende items
Word 2007 laat na een klik op de Office-knop de zeventien laatst geopende bestanden zien. U zult echter zien dat er nog ruimte is voor een langere lijst. Om de lijst langer te maken, klikt u op de Office-knop en kiest u Opties voor Word. Klik in de linkerkolom op Geavanceerd. U vindt onder de kop Weergeven de optie Dit aantal onlangs geopende documenten weergeven. U kunt als maximale getal 50 invoeren. Wanneer u de lijst in beeld hebt, zult u zien dat er een punaise naast ieder item staat. Wanneer u hierop klikt, wordt dit item vastgemaakt. Het zal nu niet meer uit de lijst verdwijnen, ook al opent u andere documenten.

Excel: Kolommen of rijen invoegen
Vindt u het toevoegen van kolommen of rijen in Excel met de muis omslachtig? U kunt deze handeling ook volledig met het toetsenbord uitvoeren. Om een kolom of rij te selecteren gebruikt u Ctrl+spatiebalk of Shift+spatiebalk. Vervolgens houdt u nadat de kolom of de rij geselecteerd is, Shift ingedrukt en geeft u met de cursortoetsen aan hoeveel kolommen of rijen er moeten worden ingevoegd. Vervolgens gebruikt u Ctrl+plusteken op het numerieke veld om de nieuwe kolommen of rijen daadwerkelijk in te voegen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags: