abonneren

3 Tips voor Office

PowerPoint: Meer ruimte, Word: Onlangs geopende items en Excel: Kolommen of rijen invoegen.PowerPoint: Meer ruimte

De kolom in PowerPoint links in beeld met voorbeeldweergaven van de dia's is handig, maar neemt wel ruimte in beslag. Wanneer u de dia waarin u werkt tijdelijk groter wilt weergeven, houdt u Ctrl+Shift ingedrukt en klikt u afhankelijk van uw versie op het knopje Normaal of Normale weergave. De kolom met diavoorbeelden zal nu verdwijnen. Om de kolom weer in beeld te krijgen, klikt u op het knopje Normaal of Normale weergave.

Word: Onlangs geopende items
Word 2007 laat na een klik op de Office-knop de zeventien laatst geopende bestanden zien. U zult echter zien dat er nog ruimte is voor een langere lijst. Om de lijst langer te maken, klikt u op de Office-knop en kiest u Opties voor Word. Klik in de linkerkolom op Geavanceerd. U vindt onder de kop Weergeven de optie Dit aantal onlangs geopende documenten weergeven. U kunt als maximale getal 50 invoeren. Wanneer u de lijst in beeld hebt, zult u zien dat er een punaise naast ieder item staat. Wanneer u hierop klikt, wordt dit item vastgemaakt. Het zal nu niet meer uit de lijst verdwijnen, ook al opent u andere documenten.

Excel: Kolommen of rijen invoegen
Vindt u het toevoegen van kolommen of rijen in Excel met de muis omslachtig? U kunt deze handeling ook volledig met het toetsenbord uitvoeren. Om een kolom of rij te selecteren gebruikt u Ctrl+spatiebalk of Shift+spatiebalk. Vervolgens houdt u nadat de kolom of de rij geselecteerd is, Shift ingedrukt en geeft u met de cursortoetsen aan hoeveel kolommen of rijen er moeten worden ingevoegd. Vervolgens gebruikt u Ctrl+plusteken op het numerieke veld om de nieuwe kolommen of rijen daadwerkelijk in te voegen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord