abonneren

3 Tips voor Office 2007

Voorbeeldtekst invoegen, Spelling controleren en Inzoomen op cellen.Word 2007: Voorbeeldtekst invoegen

Net als in vorige versies van Word kunt u ook in Word 2007 automatisch een voorbeeldtekst invoegen waarmee u bijvoorbeeld een opmaak kunt uitproberen. U voegt deze voorbeeldtekst in met het commando =Rand(x), waarbij u x vervangt door een getal. Hoe hoger dit getal, hoe langer de tekst zal zijn.

Excel: Spelling controleren
Omdat u in Excel waarschijnlijk niet alleen cijfers gebruikt, is het handig om ook in Excel de spelling van uw document te controleren. U kunt in Excel 2007 de taal instellen door op de Office-knop te klikken en te kiezen voor Opties voor Excel. Klik vervolgens op Controle en kies de juiste taal onder Taal voor Woordenlijst.

In oudere versies van Excel kunt u de woordenlijst instellen door in het menu op Extra te klikken en te kiezen voor Opties. Open vervolgens het tabblad Spelling en kies de juiste taal. Om uw werkblad te controleren op spelling drukt u op F7.

Excel: Inzoomen op cellen
Excel 2007 heeft een zoomfunctie waarmee u kunt inzoomen op een werkblad als u iets niet goed kunt lezen. Het is echter ook mogelijk om op bepaalde cellen in te zoomen. Selecteer eerst de cellen waarop u wilt inzoomen. Vervolgens klikt u in de menubalk op Beeld en kiest u Inzoomen op selectie. Om het werkblad weer normaal te tonen klikt u op de knop 100%.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord