Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

3 Tips voor Excel

Drie handige tips voor Excel; verder scrollen met het scrollwiel, cijfers herkennen als getal en maandnamen intikken.VEEL SCROLLEN

De schuifbalken in Excel laten u alleen naar cellen scrollen in uw werkblad die in gebruik zijn, ze gaan simpelweg niet verder. U kunt wel verder scrollen met het scrollwiel of met Page Up of Page Down en de cursortoetsen. Wilt u toch de schuifbalken gebruiken? Houd dan Shift ingedrukt voordat u de schuifbalken gebruikt. Nu kunt u het gehele werkblad bereiken met de schuifbalk, waardoor het balkje waarop u met de muiscursor moet klikken heel klein wordt.

EN HET GETAL IS...
Herkent Excel cijfers niet als een getal, waardoor u er niet mee kunt rekenen? U herkent cijfers die niet als getal gezien worden, aan een groen driehoekje in de cel. Selecteer de cellen met deze driehoekjes en er zal een vierkantje rechtsboven van de selectie verschijnen. Klik hierop en kies Converteren naar getal.

MAANDNAMEN INTIKKEN
U kunt in Excel snel een lijst met de maandnamen maken door in een cel januari te tikken en vervolgens de cel te selecteren. Klik nu op het kleine vierkantje rechts onderin de cel en sleep hem naar onder of naar rechts om een horizontale of verticale lijst met maandnamen te maken. Het maakt bovendien uit of u januari met of zonder
hoofdletter schrijft, omdat de andere maandnamen op dezelfde
manier geschreven zullen zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie