abonneren

PDF Transformer 3.0

Om pdf-documenten te maken, hoeft u niet per se het dure Adobe Acrobat te gebruiken. Met Abbyy PDF Transformer komen de meeste mensen een heel eind.

Zeker sinds het pdf-formaat een open standaard is, is het een ideaal vehikel voor digitaal drukwerk. Het stelt u immers in staat publicaties met volledig behoud van opmaak, eventueel beveiligd en via verschillende kanalen en voor elk besturingssysteem te verspreiden.

Transformer, dat zeer makkelijk in gebruik is, biedt een tweetal hoofdfuncties: het creëren van pdf-documenten vanuit een willekeurige applicatie en het converteren van bestaande (ondoorzoekbare) pdf-jes naar bewerkbare Word-documenten of doorzoekbare pdf-bestanden. Voor wat betreft dat eerste onderscheidt het programma zich niet, enerzijds omdat hiervoor gratis oplossingen bestaan en anderzijds omdat sommige programma’s (zoals Office 2007) deze functie al ingebouwd hebben. De Abbyy-variant biedt op dit punt vooral wat meer opties voor de opslagkwaliteit, (Bates-)stempels voor archiveringsdoeleinden en het samenvoegen van documenten.

Interessanter is het programma de andere kant op: converteren van pdf naar (onder andere) Word. Door de veeltalige ocr-achtergrond van Abbyy verwachten we hier indrukwekkende prestaties en die krijgen we ook. Betekent dit dat het programma helemaal geen steken laat vallen? Geenszins, want ocr blijft lastig, maar het behoud van opmaak in complexere documenten behoort tot het beste dat we tot nu toe hebben gezien. En de foutjes? Die kunt u zoals altijd handmatig te lijf. Als extra bevat de bundel de Screenshot Reader waarmee u screendumps kunt omzetten naar bewerkbare tekst.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • behoud van opmaak
  • snel
  • ocr-foutjes
Abbyy PDF Transformer 3.0 biedt voor de gemiddelde gebruiker uitstekende kwaliteit voor een zeer behoorlijke prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, OCR

Tags: