abonneren

Abbyy Finereader 11 (9): Tegenoverliggende pagina’s scannen

Als je een boekje met een A5-formaat onder een flatbedscanner legt, dan presenteert Abbyy FineReader 11 als resultaat één pagina die bestaat uit twee tegenoverliggende bladzijden. Natuurlijk wil je dat het gescande document bestaat uit een enkele pagina uit het gescande boek. Gelukkig kun je heel gemakkelijk tegenoverliggende pagina’s splitsen.

Hoe doe je dat? Ga naar Gereedschappen, Opties, tabblad Scannen/Openen. Onder Voorbewerken zet je een vinkje bij Linker- en rechterpagina’s splitsen. Klik op OK. Overigens kun je een reeds gescand document dat bestaat uit tegenoverliggende pagina’s ook op een andere manier gemakkelijk splitsen.

In het venster Afbeelding klik je op Afbeelding bewerken. In de Afbeeldingseditor klik je in de rechterkolom op Splitsen. Je kunt handmatig zowel horizontaal als verticaal aangeven op welke plek het documenten in tweeën gesplitst moet worden. De gesplitste pagina’s verschijnen nu automatisch in de kolom Pagina’s als twee afzonderlijke pagina’s.

Een alternatieve oplossing: bij veel kopieerwinkels en huisdrukkerijen kun je tegen betaling van een klein bedrag met een speciale snijmachine de rug van een boek laten snijden. Het resultaat is een stapel losse bladzijden die je heel gemakkelijk in de sheetfeeder van een documentenscanner invoert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, OCR

Tags: finereader

Nieuws headlines

Laatste reactie