abonneren

ABBYY FineReader 11

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Ocr-software is nog altijd volop in beweging en de herkenningsgraad wordt elk jaar beter. We zijn dan ook benieuwd hoe de nieuwste versie van Abbyy FineReader het doet.

De eerste indruk is, naar men zegt, de belangrijkste. De krappe verpakking waaruit we met moeite de inhoud kunnen peuteren, is dan ook een slecht begin, evenals de langdurige installatie. Ook vervelend is de registratieverplichting. Wie niet registreert, mag het onderdeel Screenshot Reader niet gebruiken. En wij maar denken dat we gewoon voor de hele inhoud van het pakket hadden betaald! De kleine lettertjes op de verpakking stellen Abbyy echter in het gelijk. Het zij zo!

Het starten met FineReader levert vervolgens nog één vervelende hobbel op: de eigen scannerinterface van Abbyy werkt niet lekker met onze scanner. Na selectie van de interface van de scanner zelf is het leed weer snel geleden en hebben we niets meer over het programma te klagen.

Alle taken zijn overzichtelijk ondergebracht in een vijftal categorieën. In elk daarvan kunnen we vanuit een bepaalde bron (scanner, pdf-bestand, afbeelding of foto) documenten creëen in een bepaald doelformaat (Word, pdf of eBook-formaten zoals ePub). Een nadere blik op de menu's leert dat FineReader ook nog kan uitvoeren naar Excel, PowerPoint en DjVu. De tekstherkenning is doorgaans van een zeer hoog niveau en de engine ondersteunt vele talen, al blijven bepaalde zaken, zoals een tekst met formules, extreem problematisch. De concurrentie presteert hier echter niet beter.

Naast FineReader 11 vinden we als bonus PDF Transformer 3.0 in de doos. Dit programma biedt een virtueel printerstuurprogramma om vanuit elke applicatie pdf'jes te maken en bevat onderdelen om pdf-bestanden naar bewerkbare tekst te converteren (dubbelop, want dat doet FineReader al), pdf'jes samen te voegen en Office-documenten van schijf naar pdf te converteren.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goede ocr
  • veel talen
  • complexe documenten nog altijd problematisch
Al met al is FineReader 11 een pakket dat gezien mag worden en dat voor een schappelijke prijs goede ocr-prestaties neerzet in de meest voorkomende gevallen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, OCR

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord