abonneren

Abbyy Finereader 11 (11): Delen uitsluiten van tekstherkenning

Met Abbyy FineReader 11 is het doorzoekbaar maken van teksten een relatief gemakkelijk klusje. Het is mogelijk dat je bepaalde onderdelen van een tekst juist niet doorzoekbaar wilt maken.

Dat gaat als volgt. In het venster Beeld klik je op Analyseren. Abbyy FineReader 11 stelt dan automatisch de tekstdelen vast en plaatst ze automatisch in een groen kader. Als je een bepaalde tekstpassage niet doorzoekbaar wilt maken, selecteer dan dit tekstgedeelte, rechtsklik en kies Gebied verwijderen. Als je vervolgens in het venster Afbeelding kiest voor Lezen, zullen de verwijderde tekstgedeelten niet door het ocr-proces worden gehaald. Om alle misverstanden te voorkomen: als je het document hierna opslaat, zullen vanzelfsprekend wel alle tekstgedeelten uit het document worden afgedrukt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, OCR

Tags: finereader, abbyy

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord