abonneren

XPS M2010

Notebook of draagbare desktop?

Grootgewicht

De Dell M2010 is een groot notebook dat rond de acht en een halve kilo weegt en 49x6.5x43 (BxHxD) meet. Er is een handvat op gemonteerd voor een goede grip als je met het notebook gaat slepen. Het handvat is ook handig voor het verstellen van het beweeglijke 20 inch grote breedbeeldscherm. Zo kun je het scherm ver van je af zetten, of juist erg dichtbij, afhankelijk van de gewenste situatie.

Bluetooth

Het toetsenbord met ingebouwde touchpad kan los worden gemaakt van de rest van het apparaat en zo vrij verplaatsbaar worden gebruikt. Het toetsenbord werkt lekker en blijft ook goed vastgeklemd als je met het notebook loopt. Een losse bluetooth muis is ook meegeleverd. Jammer is dat toetsenbord en muis niet bruikbaar zijn tijdens de laatste stappen van de installatie van de meegeleverde Vista Ultimate. Zo moet je om de pc te kunnen installeren gebruik maken van een niet meegeleverd bedraad usb-toetsenbord en -muis.
Is Windows eenmaal operationeel dan gaat het detecteren van het bluetooth toetsenbord en muis daarna ook nogal moeizaam, maar uiteindelijk werkt het geheel goed al is de reactietijd soms wat lang.

Quickcam

Leuk is de ingebouwde Quickcam van Logitech die naast goede prestaties ook leuke software heeft meegekregen. Met een Intel Core 2 Duo T7400 processor die geklokt is op 2,16Ghz en een frontside bus van 667Mhz, zijn de prestaties uitstekend. Met 2 GB is er voldoende geheugen en ook de grafische prestaties van de Ati Mobility Radeon 1800 grafische kaart mogen er zijn. De opslagruimte bestaat uit twee 100GB Sata schrijven in raid 0. De gemiddelde doorvoersnelheid komt hierdoor neer op 79MB/s.
Op een acculading houdt het systeem het zo’n 2 uur en 45 minuten vol. De gebruikelijke netwerkaansluitingen met Wifi a/b/g en ethernet zijn ook aanwezig. De beeldkwaliteit van het grote glanzende 20 inch beeldscherm is prima. Afspeelmogelijkheden zij er dankzij de multimedia bedieningsknoppen genoeg en ook de geluidskwaliteit is met voldoende ruimte voor speakers en een subwoofer voor een notebook bijzonder goed.

Software

Naast de Ultimate versie van Vista zijn ook de gebruikelijke Dell tools meegeleverd voor het beheren van de PC. Nero en McAfee zijn er voor het branden van dvd-tjes en de beveiliging van de pc.

Uiterlijk

De Dell M2010 ziet er gelikt uit en misstaat zeker niet op het bureau. Handig is dat je het apparaat ondanks de enorme afmetingen en gewicht, ingeklapt toch nog eenvoudig mee kunt nemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Design
  • Volwaardige desktopvervanger
  • Prestaties
  • Gewicht
  • Prijs/prestatieverhouding
  • Bluetooth toetsenbord en muis
Een uitstekende desktopvervanger die vooral ook uiterlijk de aandacht trekt. Daar hoort wel een aanzienlijk prijskaartje bij.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie