abonneren

XPS M1710

Onder gamers is de Dell XPS serie een begrip. Dell introduceert zijn nieuwste notebook in deze serie: de XPS M1710.

De specs van de M1710 liegen er niet om, maar hou er rekening mee dat je bij Dell veel vrijheid hebt in het configureren van je eigen XPS. De versie die wij hebben is in zijn heftigste vorm en dus uiteraard ook zijn duurste. Voor meer dan 3000 euro heb je een notebook met haarscherp glare-type beeldscherm op een resolutie van 1920x1200. De grafische kaart is niets minder dan een Nvidia GeForce 7900Go met 512 MB videogeheugen. Verder bevat de notebook een Intel Core Duo processor op 2,16 GHz, twee gigabyte intern geheugen en een sata schijf van 100 Gigabyte op 7200 toeren.

Goede isolatie

Van een notebook met krachtige hardware als deze verwacht je een hoop herrie, maar de Dell XPS M1710 is een uiterst stille notebook waarbij er zelfs geen blaasherrie komt als beide processorkernen 100 procent belast worden. De prestaties zijn in één woord geweldig. Op deze notebook kun je alles doen wat je maar wilt. En als we kijken naar de batterijduur, dan valt deze erg mee als we hem vergelijken met andere monsternotebooks. De accu gaat 168 minuten mee en hoewel dat in vergelijking met andere notebooks misschien niet veel is, is dit voor een desktopvervanger als deze zeker niet slecht.

Toch een minpuntje?

De benchmarkscores zijn net als de hardware van topniveau en je hoeft je met deze notebook zeker niet te schamen op een lan-party. Ook leuk is de MediaDirect functie waarmee je films en muziek kan bekijken op de notebook zonder Windows op te starten. Er is eigenlijk maar één nadeel aan de M1710 en dat is de geluidskwaliteit van de speakers. Het geluid mist duidelijk bas en klinkt zo nu en dan zelfs een klein beetje blikkerig. Verder is dat eigenlijk het enige minpunt aan deze gigantische notebook. Tenzij je het ontbreken van Bluetooth en de grootte en het gewicht een probleem vindt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prestaties.
  • Beeldscherm.
  • Stil.
  • Groot en zwaar.
  • Speakerkwaliteit.
Hoewel prijzig, is de nieuwe Dell XPS M1710 een killer onder de gaming notebooks. Gamers worden niet teleurgesteld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie