abonneren

XPS M1330

Met dit slanke compacte notebook heeft Dell een sterke troef in de lichte mobiele notebook categorie.

Kleur is het thema van dit moment bij de notebooks. Zo ook bij dit lichte en compacte XPS notebook dat een deksel naar keuze in een van de drie beschikbare kleurenverkrijgbaar is. Wij ontvingen een zwarte, dat er strak en zakelijk uitziet. Jammer dat je er alle vette vingers op ziet, die er moeilijk weer af te poetsen zijn. Omdat het spuiten in kleur en extra handeling is moet u bij bestelling van dit notebook ook extra lang wachten, wat wel tot vijf weken kan oplopen.
Niet alleen van buiten maar ook van binnen mag dit notebook gezien worden. Voor het toetsenbord is het uitgevoerd met een mat aluminium afwerking met daarin een prettig werkende touchpad. Het zilverkleurig gespoten toetsenbord steekt daarbij wel weer wat goedkoop af.

Beeldscherm

Het deksel van het notebook is dankzij de toepassing van led achtergrondverlichting in het scherm bijzonder dun. Het 13,3 inch breedbeeldscherm is net iets groter dan de ook veel voorkomende 12,1 inch in deze klasse, wat duidelijk meer beeld oplevert. Toch weegt het notebook maar een bescheiden 2 Kg. Het scherm is van het iets te glanzende soort dat hinderlijke reflecties met zich meebrengt. Wel is daardoor de kijkhoek goed en het beeld mooi helder van kleur.

Snel

De prestaties van dit notebook zijn bijzonder goed. Met een 2 GHz CentrinoDuo processor en twee GB geheugen het snelste 2 GHz notebook dat we tot nu toe gezien hebben. De geweldige prestaties zullen mede te danken zijn aan de nVidia Nforce 8400M GS grafische kaart die ook nog eens zorgt voor uitstekende grafische 3d prestaties voor een notebook. Dit maakt het apparaat bijzonder breed inzetbaar.

Zuinig

Dankzij de energiezuinige processor, grote accu en led verlichting meten we bij de standaard 6 cell accu een nette accuduur van ruim 2 tot ruim 4 uur. Met de bij het testexemplaar extra meegeleverde flink grotere 9 cell accu samen, moet je het toch wel een tijdje kunnen volhouden.

Draadloos

De communicatie met de buitenwereld is bij deze XPS ook goed voorzien met het nieuwe 11n (draft) wlan, bluetooth en ingebouwde hsdpa breedbandvoorziening. Bedraad of draadloos zit u nooit meer zonder internet.

Compleet

Het testexemplaar is bijzonder compleet met de al genoemde extra accu, een goed werkende webcam, een bluetooth headset, een slot-in multiformaat dvd-brander, vingerafdrukscanner en zelfs een tas. Dankzij Dells Mediadirect met bijbehorende multimedia bedieningsknoppen speel je video en muziek rechtstreeks af van dvd/de en hardeschijf zonder dat Windows daarvoor gestart moet worden. Jammer is daarbij wel dat de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakertjes te kort schiet.
In Windows is het handig via de aanwezige hdmi-aansluiting een daartoe geschikte hd-ready tv aan te sluiten, om een 720p beeld met geluid op groter formaat te bekijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Prestaties
  • Mogelijkheden
  • Besmettelijk voor vingerafdrukken
  • Prijzig
  • Geluidskwaliteit speakers
Een zeer compleet notebook met topprestaties in de compacte klasse. Met een leuk gekleurd deksel kom je met dit notebook ook goed voor de dag. Er hoort wel een gepeperde prijs bij. Evalue-code: PCM-N0913307A

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: