X.Book 17M27+ HD Quadcore

Onafhankelijke notebookbouwer BTO weet ons weer als eerste een notebook te bezorgen met een Intel mobiele Quadcore Processor. De meest krachtige mobiele processsor van dit moment: de Intel Core 2 Extreme Mobile QX9300 processor.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

De processor is een van de eerste mobiele quadcore processoren behorende bij Intels nieuwste Centrino 2 familie, ook wel bekend onder de codenaam Montevino.
Een quadcore processor in een notebook heeft alleen zin voor gebruikers die software gebruiken die de extreme kracht van de processor kunnen gebruiken. Bij voorbeeld voor video editing. Zo is de score van Cinebench rendering benchmark met 11274 extreem hoog. Ook voor de professional die bijvoorbeeld veel gebruik maakt van virtualisatie (software ontwikkelaars en systeembeheerders) kan het interessant zijn. Voor een gamer is het ook een aardige powerbak, alhoewel er extremere 3D prestaties in een notebook mogelijk zijn.
 

Prestaties

BTO demonstreert ons de kracht van het quadcore platform in een op een MSI barebone gebaseerd notebook; de X.Book 17M27+ HD Quadcore. Met 4 GB hoofdgeheugen, 2 GB turbomemory en een Nvidia Geforce 9600M GT met 512 MB ddr3 geheugen.
De prestaties met 64 bits Windows Vista liegen er niet om en zijn op alle fronten de hoogste die we ooit bij een notebook hebben gemeten. Ook voor menig desktop misstaan deze scores niet, alhoewel de grafische 3d prestaties zich uiteraard niet kunnen meten met desktop grafische kaarten.Uitstekend scherm

Het notebook voelt degelijk aan en heeft een modern strak zwart uiterlijk en een 17 inch glanzend scherm van goede kwaliteit. Het scherm heeft mooi helder contrastrijk beeld met een goede kijkhoek en acceptabele reflectie. Met een resolutie van 1690 x 1050 een uitstekend scherm voor het bekijken van video en foto’s. Ook de geluidskwaliteit van de speakers met subwoofer is voor een notebook goed. Het toetsenbord heeft flinke afmetingen, is compleet met numeriek gedeelte en tikt prettig. Ook de touchpadmuis laat niets te wensen over. Bovendien levert BTO het notebook voor de liefhebber met een extern usb-muisje.Compleet

De vele aansluitingen voor beeld en geluid, communicatie, bluetooth en 11n-wlan maken het notebook bijzonder breed toepasbaar. Ons testexemplaar is voorzien van een 300 GB harde schijf en multi dvd-brander en is compleet met ingebouwde webcam en microfoon.Accuduur

Dat dit notebook ondanks Intels inspanningen om energie te sparen met de verbeterde speedstep technologie nog wel wat energie verbruikt laat zich raden. Als je hem flink belast dan laat de ventilator zich wel horen maar is zeker niet hinderlijk. Ook wordt het notebook niet extreem heet.
Ons testexemplaar is voorzien van een 9-cells accu waarmee we een gebruiksduur meten van anderhalf tot vier uur, wat ons eigenlijk helemaal niet tegenvalt. Dit resultaat toont heel goed de invloed van de mate van gebruik in combinatie met het powermanagement.


PluspuntenConclusie
  • prestaties
  • beeldkwaliteit
  • compleet
Dit eerste quad-core notebook levert super prestaties en vormt daarmee een nieuwe mijlpaal in de notebookgeschiedenis. Naast de uistekende prestaties, is het ook een uitstekend notebook, plezierig in gebruik met veel gebruiksmogelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: