abonneren

X420

Samsung levert een 'prijzig' notebook met de X420. Maar duur vinden we € 749 niet voor een 14-inch notebook met een strak design en een lange accuduur.

In onze batterijtest, die bestaat uit een passief en een grafisch intensief gedeelte, weet de X420 het gemiddeld meer dan vijf uur uit te houden. In de passieve test, waarbij voortdurend een html-document openstaat en van tijd tot tijd gescrold wordt, houdt de X420 het zelfs meer dan zeven uur vol! De prestaties zijn relatief gezien goed, mits u het notebook niet gebruikt voor al te zware grafische toepassingen, want daar zit de achilleshiel van de X420. De geïntegreerde grafische chipset van Intel staat nu eenmaal niet bekend om zijn prestaties.

Het breedbeeldscherm van de X420 heeft een HD-ready-resolutie van 1366 x 720 en in tegenstelling tot de hiervoor besproken N140, heeft dit notebook een glanzend scherm. Dit maakt het scherm spiegelend, maar ook helderder en levert een betere kijkhoek op, hoewel de schermen van de concurrenten toch beter zijn.

Wel handig is het multitouch-touchpad waar de X420 over beschikt. Hiermee scrolt u handig met twee vingers, net zoals dat al jarenlang op de Mac kan. Samsung installeert ook redelijk wat extra software mee bij de standaard installatie. Gelukkig is een deel van deze software ook nuttig, zoals recovery-software om uw notebook mee te herstellen. Wel is het ons een raadsel waarom de X420 wordt uitgerust met een 32-bit besturingssysteem, gezien zijn 4 GB aan ramgeheugen.

Als laatste willen we vermelden dat de X420 ontzettend robuust is en doordat hij net een slag groter is dan een ultra-portable werkt hij net zo lekker alsof u achter een desktop zit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lange accuduur
  • werkt bijzonder prettig
  • robuust
  • beeldscherm kan beter
Het strakke robuuste design en het tikgemak in combinatie met de flinke accuduur maakt van de X420 een ideale werknotebook.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: