abonneren

X360

Lighter than air; is de slogan met een knipoog naar de Macbook Air. Met een gewicht rond de 1,3 kg, Windows Vista en veel aansluitingen is het een full function notebook in uitermate compact formaat.

Dankzij het lage gewicht, ons testexemplaar is uitgerust met een normale notebook schijf van 120 GB, is dat net iets boven de 1,3 kg en bescheiden dikte van 3 cm op het dikste punt en dankzij het 13,3 inch scherm ook handzame afmetingen is het een bijzonder draagbaar en functioneel apparaat geworden. De X350 ziet er daarnaast ook nog gelikt uit met zijn hoogglanzende zwarte gelakte oppervlak met een geborsteld aluminium plaat op het deksel die voor de nodige stevigheid moet zorgen. Deze plaat is in zwart of rood beschikbaar wat het geheel een chique uitstraling geeft.

Glimmend

Nadeel is wel dat op het glimmende oppervlak iedere vingerafdruk duidelijk zichtbaar is. Wel poets je dat er weer makkelijk af. Ook flink glimmen doet het overigens goede door leds verlichte scherm. De kleur, contrast, helderheid en kijkhoek zijn goed de reflectie is net niet te hinderlijk en beoordelen we met redelijk. De resolutie van 1280 x 800 staat voor voldoende werkruimte en een scherp beeld.

Prestaties

Vanbinnen zit het ook wel goed met de bijzonder energiezuinige uitvoering van de Intel Core 2 duo processor van de nieuwste generatie (Montevino) met de naar verhouding indrukwekkend presterende graphics in de nieuwe 945 chipset.

Energiezuinig

Dat Intel ondanks deze prestaties goed op weg is met de energiezuinigheid bewijzen de resultaten van onze accuduurtesten. Met tijden van ruim vierenhalf uur tot bijna negen uur zijn we zeer onder de indruk.

Aanslag

Webcam en microfoon voor het chatten, handige functietoetsen en bijbehorende software van Samsung voor het powermanagement, een goed touchpad en modern toetsenbord met uit elkaar liggende toetsen maken het notebook bijzonder functioneel. Wel heeft het toetsenbord een beetje korte stugge aanslag.

Compleet

Afgezien van een ingebouwde optische drive ontbreekt er aan deze X360 nagenoeg niets. Ook beveiliging met vingerafdrukscanner en tpm-module ontbreken niet. De uitvoering met een solid state schijf van 128 GB en een iets snellere processor is vijfhonderd euro duurder. Daarvan komt ook een versie met hsupa 3g breedband ingebouwd voor honderd euro extra.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • compleet
  • accuduur
  • vingerafdrukgevoeligheid
Een bijzonder plezierig en rijk uitgerust compact notebook. De vederlichte uitvoering, gecombineerd met goede prestaties een lange gebruiksduur op een acculading, maken het voor de relatief gunstige prijs een aantrekkelijk aanbod voor de mobiele notebookgebruiker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie