abonneren

W566N

Gigabyte is er snel bij met notebooks gebouwd op het nieuwe Centrino Duo platform van Intel. Met de W566n hebben we een van de snelste notebooks van dit moment.

Bescheiden

Het notebook ziet er bescheiden uit met zijn strakke zakelijke volledig zwarte bovenkant en Gigabyte in zilveren letters. Intern is het helemaal niet bescheiden.

GigaHerz

De W566N is voorzien van Intels snelste mobiele processor de T7700, die draait op maar liefst 2,4GHz. Andere specificaties zijn ook niet bescheiden, 2GB aan DDR2 geheugen en 160GB aan opslag. Ook is er een nVidia GeForce 8400 M GS grafische kaart. Voorzien van DirectX 10 ondersteuning en dus helemaal goed voor Windows Vista.

Turbo-memory

Ook aanwezig is het bij het nieuwe Centrino Duo geïntroduceerde Turbo Memory (codenaam Robson). In dit geval 512 MB flash-geheugen dat als een soort cache gebruikt wordt tussen de het gewone geheugen en de harde schijf. Intel claimt een enorme prestatieverbetering bij parallel uitgevoerde schijfintensieve toepassingen onder Windows Vista. Dit verschil zal zicht vooral in de praktijk bewijzen. Met PCmark meten we een overall prestatie verbetering van 3% en bij de hdd-score een verschil van meer dan 25% bij wel of geen turbo-memory. Zeker de moeite waard!

Prestaties

De prestaties van dit notebook zijn uistekend met een bijzonder hoge PCmark score en een bijde grafische kaart passsende 3Dmark score van 1495 punten. Niet voor de zware gamer maar voor de gemiddelde notebookgebruiker heel goed.

Snel netwerken

Handig is dat de wifi chip de pre-N standaard ondersteund, zo kan je mits je een pre-N router van de veel hogere snelheid en bereik.genieten. Gigabit Ethernet is ook aanwezig voor wie nog graag bekabeld netwerkt.

Breedbeeld

Het 15,4 inch breedbeeld cherm geeft maximaal 1280 bij 800 beeldpunten weer, glanst precies goed en lever een prima beeld. Er is een webcam ingebouwd en een losse notebookmuis is bijgeleverd. De tol voor de 3d graphics uit zich in de redelijke batterijduur van net twee uur.

PluspuntenConclusie
  • Nieuwe Centrino Duo platform
  • Prestaties
  • Prijs
Een prima notebook met redelijke prijs voor een van de snelste notebooks van het moment

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie