abonneren

VyeNote S41

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Dit bijzonder compacte tablet-pc-tje biedt volledige functionaliteit voor onderweg. Meestal zijn kleine notebook pc-tjes van dit formaat een compromis tussen het wenselijke en het haalbare en moeten een aantal eigenschappen of componenten worden ingeleverd. Zo niet bij de nieuwste VyeNote S41, deze is met dvd-drive, touchpanel, en touchpad-muis behoorlijk compleet.

Tablet-pc


Klap het scherm om en je hebt een compacte tablet die met het aanraakscherm en eenvoudige pen of met de vingers is te bedienen. Door de bescheiden afmetingen van het 7 inch scherm, is het gebruik van de penbediening niet altijd optimaal. Handgeschreven invoer werkt met de handschriftherkenning van Windows Vista echter prima. Naast het scherm is er een trackpoint muis en zijn er navigatie- en scroll-toetsen. Opengeklapt is het een volwaardig notebook met een klein toetstenbord waar na enige gewenning wel normaal op getypt kan worden. Heel prettig is dat er ook een normale touchpad muis is met twee muisknopppen.

Low power Intel

De meegeleverde Windows Vista home Premium doet het prima op dit systeempje dat toch een bescheiden aandrijving heeft met een low power 800 MHz Intel A110 (Stealey) processor. De grafische prestaties van de 945 chipset zijn ook bescheiden. Maar al met al voor het bedoelde gebruik ruim voldoende. Met 1 GB is er voldoende werkgeheugen en de 100 GB schijf heeft een riante opslagruimte.

CF-slot

Bijzonder is dat er naast de gebruikelijk een vier in één cardreader ook CF-slot beschikbaar is. En bijzonder in deze klasse notebooks is de ook nog ingebouwde Multi format dvd-brander. Deze combinatie maakt het een ideaal apparaat voor de veeleisende fotograaf om zijn beeldmateriaal veilig te stellen.

Geluid

Niet geheel onverwacht leveren de twee speakertjes een matige geluidskwaliteit. Dankzij het lage energiegebruik is het apparaat wel bijzonder koel en stil. Desondanks is de batterijtijd vam de droe cells accu met bijna tweeeneenhalf uur tot ruim drie uur bescheiden maar ruim voldoende.

Communicatie

De overige communicatie met de buitenwereld is ietwat bescheiden met twee usb-poorten, lan, wlan (b/g) en bluetooth. Wel is er voor het chatten een webcam ingebouwd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Dvd brander
  • touchpanel
  • cf slot
  • veelzijdig
  • bescheiden prestaties
  • prijzig
Een compleet en veelzijdig notebookje voor onderweg dat dankzij het omklapbare scherm en touchpanel ook als tablet-pc te gebruiken is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord