abonneren

VR705-054

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Deze MSI VR705-054 valt in de budget-serie van MSI. Budget of niet: dit forse notebook heeft een aantal interessante eigenschappen.

De MSI VR705-054 is een forse notebook. Dit is voornamelijk het gevolg van het riante scherm met een doorsnede van 17 inch. Hoewel dit scherm ongeveer net zo groot lijkt als de Packard Bell die we hierna bespreken, is de MSI met een resolutie van 1440 x 900 pixels nog uitgevoerd in de 16:10-norm. Dat zorgt ervoor dat dit model in verhouding wat minder pixels heeft dan de nieuwe modellen met een 16:9-verhouding en een resolutie van 1600 x 900.
De MSI heeft een wat eenvoudige, zwarte behuizing meegekregen. Dat een eenvoudig uiterlijk bedrieglijk kan zijn, bewijst deze MSI. Alles zit erop en eraan. Helaas is de bouwkwaliteit niet op alle punten top. De basis van de notebook voelt bijvoorbeeld niet stevig.
Wat opvalt, is de keuze voor een Celeron-dualcore. Hoewel de prestaties wat minder indrukwekkend zijn dan de rest, valt het niet tegen. Wat nog meer opvalt, is dat dit model is voorzien van een chipset met geïntegreerde videochip: een GeForce 8200. We hadden verwacht dat de grafische prestaties matig zouden zijn, maar niets is minder waar: de grafische prestaties zijn prima. Als we verder graven, zien we nog een 320 GB harde schijf, 3 GB werkgeheugen en een snelle netwerkaansluiting. Jammer is wel dat MSI bezuinigd heeft op de draadloze netwerkmodule, want die is bij de VR705-054 alleen geschikt voor 802.11b en -g. Wat ook tegenvalt, is de beperkte werktijd op de accu: na ongeveer anderhalf uur intensief gebruik is het uit met de pret.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Grafische prestaties nVidia-chipset
  • Werktijd accu
  • Geen wifi-n
MSI heeft een leuk notebook op de markt gezet met deze MSI VR705-054. Hoewel de accuduur beperkt is en het notebook geen wifi-n aan boort heeft, maakt de nVidia-chipset veel goed. Wellicht dat een filmliefhebber eens moet kijken naar dit model.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: