abonneren

Vaio VPC-M12M1E/P

Sony bekent kleur en levert een knalroze netbook ter test aan. Verder zit deze netbook met zijn specs net iets boven het gemiddelde.

In tegenstelling tot de meeste netbooks bevat deze Vaio netbook een Atom N470-processor en scoort qua prestaties dan ook iets beter dan netbooks met een Atom N450 processor. Maar die paar honderd megahertz meer zal er niet voor zorgen dat u zware applicaties kunt draaien.

Wel gaan deze extra megaherz ten koste van de accuduur en op dit punt scoort de Sony niet sterk. De gemiddelde accuduur ligt onder de vier uur en dat is één van de laagste scores die we tegenkomen bij het testen van de huidige netbooks.

Verder is het netbook voorzien van bluetooth en een eigen wifi-schakelaar. Balen doen we van de overkill aan Vaio-tools, die voor een flinke systeemvervuiling zorgt. Daarnaast heeft Sony niet nagedacht over de recoveryprocedure. Via het Recovery Centre kunt u namelijk recoverydiscs maken of een compleet systeemherstel starten. Maar om dit te initiëren, moet Windows wel opgestart zijn. Als dit niet lukt, hebt u een probleem wanneer u geen recoverydiscs gemaakt hebt. Daarnaast betaalt u voor deze Vaio de hoofdprijs van € 400.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • grote harde schijf
  • net iets krachtigere specs
  • korte accuduur
  • flinke systeemvervuiling
  • duur
  • recovery procedure niet goed doordacht
Hoewel de specs boven het gemiddelde liggen heeft Sony nog een hoop te verbeteren voordat ze een aantrekkelijk netbook voor de consument maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: