abonneren

Vaio VGN-TZ11XN

Klein, Kleiner, Kleinst, is de motivatie van Sony bij het ontwerp van hun nieuwe TZ serie, die voor de verandering eens eerst in Europa wordt gelanceerd voordat hij naar andere continenten gaat.

De TZ11XN is vooral gericht op de zakelijke gebruiker die veel mobiel op weg is gezien het lage gewicht van net iets meer dan één kilo en de bescheiden afmetingen. Ook de door ons gemeten batterijduur van gemiddeld z’n vijf tot zes uur draagt bij aan de mobiele gebruiksmogelijkheden.
Dit dankzij de relatief grote accu en de ultra low voltage Core 2 Duo processor. Krachtig genoeg voor het dagelijkse kantoorgebruik. Gamen is met de Intel 950 chipset heel beperkt, in 3DMark 2006 scoort hij immers een bescheiden 266 punten. Als we kijken naar de vele aansluitingen en mogelijkheden zijn we heel tevreden. Sony levert de TZ met zowel een SD als een MS kaartlezer. Tweemaal usb, firewire 400 en zowel een lan als een modem aansluiting.

Japanse watertuin

De TZ is in volledig zwart uitgevoerd. De vormgeving van het toetsenbord is volgens Sony zelf geïnspireerd door de onderwaterstenen van een Japanse watertuin. In realiteit heeft het toetsenbord iets meer weg van een Apple macbook toetsenbord dan onderwaterstenen. Het 11,1 inch grote scherm maakt gebruik van een led backlight wat resulteert in een een heldere erg goede beeldkwaliteit met een goede kijkhoek.

Veiligheid

Voor de mensen die zich zorgen maken om de veiligheid is er een vingerafdrukscanner en tpm module aangebracht zodat er alleen toegang kan worden verschaft als de vingerafdrukken kloppen. Als je het apparaat per ongeluk laat vallen trekken de leeskoppen van de hardeschijf zich in om zo een beschadiging te voorkomen. Deze technologie kennen we ook van andere fabrikanten.

Draadloos

Voor draadloze verbindingen is zowel wlan als bluetooth aanwezig. Jammer is dat deze alleen samen zijn in te schakelen, en niet apart. Bijzonder te spreken zijn we over de de Instant On audio-afspeelfunctionaliteit, Sony’s antwoord op soortgelijke functies op notebooks van anderen als HP en Acer.
Instant-on is een programma dat afzonderlijk van windows kan worden opgestart om muziek af te spelen of foto’s te bekijken. Het geheel ziet er goed verzorgt uit en werkt met het toetsenbord en de speciale av-toetsen op de voorkant van het notebook.

PluspuntenConclusie
  • Compact
  • Licht
  • Design
Een fantastisch compact en licht notebook met goede prestaties en een uitstekende batterijtijd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie