abonneren

Toughbook CF-52

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Met Panasonics stoere semi-ruggedized notebook hebt u geen notebooktas meer nodig.

In Nederland specialiseert Panasonic zich op de notebookmarkt met bijzonder robuuste notebooks, met name in de ruggedized en semi-ruggedized categorie.
De nieuwe Toughbook CF-52 is een semi-ruggedized exemplaar speciaal bedoeld om buiten de normale kantooromgeving te overleven.

Onmisbaar

Notebookcomputers zijn een onmisbaar stuk gereedschap geworden in onze maatschappij, vandaar dat ze ook steeds vaker buiten de kantoor op minder gangbare plaatsen worden gebruikt. Te denken valt hierbij aan servicemedewerkers en andere mobiele beroepen. Ook voor particulier gebruik, denk aan scholieren en studenten kan een notebook vaak niet stevig genoeg zijn.
Schade aan een notebook levert niet alleen kosten voor de noodzakelijke reparatie maar ook productiviteitsverlies op, door verminderde beschikbaarheid of zoek raken van informatie. De Panasonic Toughbooks zijn ontwikkeld om het totale kostenplaatje zo laag mogelijk te houden (TCO= Total Cost of Ownership).

Robuust

De CF-52 is gecertificeerd volgen militaire standaard en kan een val van 76 cm overleven. De 80 GB harde schijf is schokbestendig en de magnesium behuizing maakt het apparaat bijzonder degelijk. Een spatwaterdicht toetsenbord zorgt er voor dat het apparaat altijd blijft werken. De aansluitingen zijn afgeschermd tegen stof en vuil met afsluitbare klepjes. De CF-52 heeft een uistekende zeer stevige handgreep waarmee het notebook dat 3,3 kg weeg prima draagbaar is. Het 15,4 inch scherm zit veilig beschermd in het bijzonder stevige deksel met dito scharnieren.

Prestaties

Met de aandrijving van dit nootbook zit het ook wel goed. Met een moderne Core 2 duo processor, met Intel chipset en graphics. Allen presteren naar behoren en verwachting. Een eenvoudig te verwisselen multiformaat dvd-drive ontbreekt ook niet. Vier usb-poorten, firewire, modem, gigabit-lan, abg-wlan en bluetooth verbinden de gebruiker met de buitenwereld. Voor veel mobiele techneuten belangrijk: een seriële poort is ook aanwezig bijvoorbeeld voor de verbinding met de traditionele meetapparaten. Optioneel kan er een vingerprintlezer worden ingebouwd en in een later te verschijnen versie is ook hsdpa voorzien.

Prima accuduur

Dankzij de behoorlijk forse kast is er ook voldoende ruimte voor een flinke accu en deze levert dan ook een door ons gemeten indrukwekkende gebruiksduur van 5 tot 8 uur.

Hoorbaar

Panasonic levert het notebook vooralsnog met Windows XP professional.
In het gebruik valt er weinig aan te merken. Toestenbord en touchpad werken prettig. De geluidskwaliteit is goed. Het tft-scherm is scherp en helder heeft alleen wel een beperkte kijkhoek. Jammer is dat de aanwezige ventilator zich met een irritante toon, niet hard maar wel ononderbroken laat horen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • robuust
  • makkelijk meenemen
  • seriele poort
  • irritante toon van ventilator
  • lomp maar wel stoer uiterlijk
  • niet goedkoop
Een uitstekend notebook voor werkers die een notebook willen dat tegen een stootje kan, kwaliteit en duurzaamheid weten te waarderen en daar ook voor willen betalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie